Webinar: «Εξάσκηση Δεξιοτήτων Ακρόασης σε κωφά και βαρήκοα παιδιά με ακουστικά ή κοχλιακό:  γιατί, πότε, πώς»

1473165034

Η ανάπτυξη και ακολούθως η εξάσκηση των δεξιοτήτων ακρόασης σε παιδιά με βαρηκοΐα που κάνουν χρήση ακουστικών ή κοχλιακού εμφυτεύματος περιγράφεται τόσο στην βιβλιογραφία όσο και στην κλινική πρακτική ως μία σημαντική δεξιότητα που πρέπει από νωρίς ν’ αναπτυχθεί και να εξασκηθεί( ASHA, Position Statement, 2013).

Οι δεξιότητες ακρόασης είναι γνωστικές λειτουργίες οι οποίες αναπτύσσουν σταδιακά τα βρέφη από τους πρώτους μήνες ζωής. Ανίχνευση, διάκριση, αναγνώριση, κατανόηση μαζί με την προσοχή και την μνήμη στηρίζουν την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, αντιληπτικών και εκφραστικών.

Τα κωφά/ βαρήκοα παιδιά πρέπει να μάθουν από νωρίς να εστιάζουν στις παραπάνω ακουστικές γνωστικές δεξιότητες για να καταφέρουν ν’ αναπτύξουν Λόγο και Ομιλία. Η κλινική πρακτική του λογοθεραπευτή πρέπει να εστιάσει στην εξάσκηση των παραπάνω δεξιοτήτων παράλληλα με την εξάσκηση των δεξιοτήτων του Λόγου.

 

Επίπεδο σεμιναρίου:
Βασικό
Εισηγητής:
Nικόλαος Λίτινας, Λογοπαθολόγος MSc
Σύντομο βιογραφικό Εισηγητή:

Ο Νίκος Λίτινας απεφοίτησε (1985) από το Governor’s State University στο Σικάγο Η.Π.Α. με το μεταπτυχιακό τίτλο (Μ.S.) στις Διαταραχές Επικοινωνίας. Οι βασικές του σπουδές έγιναν στην Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο Η.Π.Α. Από το 1985 εργάζεται στο ιδιωτικό του γραφείο όπου ασχολείται με παιδιά που εμφανίζουν βαρηκοΐα/ κώφωση, με παιδιά που εμφανίζουν φωνολογικές διαταραχές και καθυστέρηση στο Λόγο/ Ομιλία, νευρογενείς διαταραχές ομιλίας καθώς και με διαταραχές σίτισης. Από το 1989 μέχρι το 2002 εργάστηκε στο Χατζηπατέρειο ΚΑΣΠ. Τον Ιανουάριο 2003 ανέλαβε ως εξωτερικός συνεργάτης τον τομέα της λογοθεραπείας στο πρόγραμμα του Χατζηπατερείου,ΤΗΛΕ-ΚΑΣΠ. Ως εισηγητής, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια καθώς και στα προγράμματα ΚΕΚ- ΕΛΕΠΑΠ(1999-2001).

Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια σχετικά με θεραπευτικές τεχνικές όπως: Bliss, Makaton(εκπαιδευτής), φωνολογίας, κοχλιακών εμφυτευμάτων, νευροεξελικτικής αγωγής(NDT), δυσφαγίας κ.α. Από το 2006 μέχρι το 2014 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης (καθηγητής εφαρμογών) στο Τ. Ε. Ι. Πατρών στο τμήμα λογοθεραπείας με αντικείμενα διδασκαλίας τις Νευρογενείς Διαταραχές Ομιλίας, τις Διαταραχές Κατάποσης, τον Τραυλισμό και την εποπτεία των Κλινικών Α και Β στην κλινική του τμήματος.

Συμμετοχή: 30 ευρώ

Ημερομηνία: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 - ώρα 20:30 έως 22:00 (Ώρα Ελλάδος)
Δηλώσεις συμμετοχής: http://kyklostherapy.gr/webinars.php
Πληροφορίες:paris[at]kyklostherapy[dot]gr ή 2310320619 - 6973824171

 

Με τη συμμετοχή σας θα λάβετε νόμιμο αποδεικτικό πληρωμής και βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση μαγνητοσκόπησης του σεμιναρίου σε περίπτωση που οι ημερομηνίες δεν σας επιτρέπουν τη ζωντανή παρακολούθηση.

 

Αναξιμάνδρου 57
ΤΚ: 50122
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
+30 2310 320 619